70 років Зміївському тубдиспансеру

В категорииОПТД № 3
Автор Nick

1 листопада 2023 року Обласному протитуберкульозному диспансеру № 3 міста Зміїв виповнилося 70 років.

 

Директор лікарні, Гринішина Олена Олексіївна, звернулася до співробітників з урочистою промовою:

«Так воно в житті і є: не бережемо, а коли
втрачаємо ‒ плачемо. З огляду на історію, дві світові війни минулого сторіччя принесли не тільки загибель мільйонів людей, голод, розруху, а й страшні хвороби, однією з яких є туберкульоз.
Щоб взяти ситуацію в післявоєнні роки
під контроль, нашими батьками по суті, була створена система надання протитуберкульозної допомоги.
Профілактика, виявлення хвороби на її лікування були найважливішими завданнями країни.
Створення широкої мережі протитуберкульозних закладів, тісний зв’язок з первинною ланкою, міжгалузева координація, контроль з боку Держави призвели до суттєвих результатів — зменшення захворюваності на ТБ та смертності від нього. Значний вклад в боротьбу з ТБ та розвиток фтизіатричної служби вніс і наш диспансер, створений в 1953 році, як відділення Зміївської ЦРЛ, а потім перетворений в окремий заклад з власними будівлями і структурою. Історія диспансеру — це шлях довжиною в життя вже не одного покоління медичних працівників.
Різні часи переживав наш заклад, а разом з ним, і колектив. Це були не тільки роки труднощів та випробувань, а і періоди підйому. Колектив диспансеру неодноразово нагороджувався званнями «Колектив високої культури». Створювалися традиції і кувалися кадри. Головним завжди були люди, які протягом 70 років ризикували своїм життям заради добробуту населення і збереження закладу.
В часи перетворень і випробувань, 15 років тому колектив згуртувався в ГО «Фтизіатри Зміївщини проти ВІЛ/ТБ», основним завданням якої стали захист людей, відстоювання права на здорове середовище та права хворих лікуватися як в амбулаторних, так і в стаціонарних умовах.
Інтеграція в Європейський Союз зобов’язує перейти на іншу систему, а саме: хворих на ТБ має лікувати будь-який лікар, який пройшов тематичне навчання протягом всього 2-3 тижнів.
Незважаючи на війну, скорочення мережі протитуберкульозних закладів, перетворення їх у відділення призвели до скорочення ліжок та кадрів, і, на жаль, є приклади повного їх закриття.
На сьогодні, слава Богу, диспансер продовжує працювати. Наша позиція відома!
Як складеться доля закладу надалі? Хто може сказати? Ми віримо в перемогу добра, в найкраще майбутнє без війни! Дякуємо Богу за всі ці роки, за випробування, за досягнення, за щасливі часи роботи в колективі професіоналів, однодумців, подвижників.

Дякую всім за самовіддану працю!
Бажаю міцного здоров’я, щастя, гідної заробітної плати, дружби і взаємоповаги в колективі.
Гарного майбутнього диспансеру. З ювілеєм!
З 70-річчям, Диспансер! з 70-річчям колектив!

З повагою та щирою вдячністю до кожного з Вас.
Зі святом!»

 

Працівники тубдиспансеру вітали колектив зі святом:

Також було вручено почесні грамоти і квіти…

…а кухарі почастували співробітників смачним обідом.

 

Довгих років життя Зміївському тубдиспансеру!

 

Коментарі до цього запису заборонено.